BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 30 May 2011

cerITE yANG cnGAt ceDEYh tOk KOraNG HAyaTI . . . . (HArGAi LA MEREka yaNg cenTIase MENciNTai KAmu)

Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....

so kat lakilaki yang kat luao sane,,hargailah wanita yg batolbetol menyayangi korg sebelom dorg takder~~

BIe . . . . !

mengapa kau pergi . . . 
mengapa kau pergi . . .
disaat aku boleh mencintai mu . . 
mengharap kau kn jadi kekasih hatiKU . . 
malah kau pergi jauh dari hidupku . . 
menyendiri lagi . .
menyendiri lagi . .
disaat kau tinggalkan diriKU pergi . . 
tak pernah ada yang menghiasi hariKU . . 
disaat aku terbangun dari tidurKU . . 
aku inginkan diriMU . . .
datang dan temui aku . . 
kan KU katakan padaMU  . .
AKU SANGAT MENCINTAI DIRIMU . . . . ! <3 

izHWAn ruzNOr bin RUZLaN

BIE . . .  !

naper wt kt owg cmnie . .  ?pe calah yg owg da wt kt bie . . naper dri dulu bie x wt kt owg cmnie. . owg cygkan bie angt2 tawu x . . bler owg da bleh nk trimer bie,bie wt hal plak . . dlu iyer2 bie ckp yg kter akn knal antre 1 same laen bler da bercame. . . tp nie aper yg da jdik . . !nie ker yg bie mkcudkan . ???mmg bie x ghase per yg owg ghasekan,pd bie mngkin owg x kn paper . . bie x pnah nk pkir prasaan owg kn . . ?clmer kter knl uh agknyer bie men2 jer kn . . ??x pnah nk serios . .cakit bie . .. CAKIT ANGAT2 bie wt cmnie. . !mnyesal owg . . mmg mnyesal angat2 tawu x . . gasak owg jer kn yg kner cmnie . . x pnah nk bhgie dcmping owg yg owg cyg . . . owg ghndukan bie angat2 tawu  x . . .  ! harapan owg 1 jer . . bie akn kembali kt owg blik . . !

Thursday, 19 May 2011

tO CKgu NUri yG kTeoWng cYNg....

                                                                      ckGU.......
KamI cemUA nK MNtak maaP kat CKgu coz DA mMBUatKAN ckGU mraH..KteoWAng tAWU ktowaNG CLah cbb X haDIR klAs seMALm...kaMI MntAK  maaP CNgt2 KT ckgu..kAMi tAWU NIat ckgu wT CMnie TOK MnloNG KAmi luLUS sKM NIE...CKGU....jgN la TRIk mukER ngan ktoWNG,KtEOwg x BLEH la TNGK ckgu cmNIE..KTEowNG GHAse serbe CLAH CNGT2 la..KTEowg CYG cngt2 KT ckGU nuRI N ckgu USOP..KTEownG  X bleh LA cmNIE...gHAse CM ANk terBUang baK kter AIn...cdEWH cngt TNGk ckGU x LYAN ktEowNG..hUHuHuHU..

CKGU MAApKAN LA kteOWG...KTOwng MNgaKU Kteowg CLAH...MaapKAN kamI....KamI cemua CYg kN CKgu2 KAMi...kamI  CYng kan TSK CNgt2..

Thursday, 12 May 2011

MY ClaSS, MY hOME, My faMILy...

 I LOVE THIS FAMILY....
I LOVE TEKNOLOGI SISTEM KOMPUTER....
I LOVE MY TEACHER CKGU NURI N CKGU YUSOF....
WE  LOVE GIATMARA KOTA MELAKA.....

COretAN NASib AQ harI NIE....~HAizzZ~

                                                                      DeAR BLOg,

harI INi adalH HAri yang AMt mALang gHASEnyer DALm iDOP aKU..maCAm2 jadi kt DIRIku hari INI..FIRstlY,MASe kt KELas AQ da stART MUNth2..cmpAi peRIt2 Aku NYEr teKak nie DSbbKAN Muntah....ckIT yang PLIng aq X cker mnTah N SELsemA..HUHuhu...MacaM SEparoH MAti aq DBUatnyer...aPER yang AQ mKan CMER x kNer,meSTI akAN KUar BLik..mcM MEMbazIR jer AQ ghASe...HEhe..!seCOnd,tiME2 aq NK MnCNtikkn bLOG aq NIE ckgU NUri blogKAN lamAn weB BLOG Nie cbb  KTeowG lmBT antO MngikUT masA YANG ckgU DA TntuKAN..2 la,ckGU DA pcan aWAL2 cwOH wat BLog,tp dCBbkaN BIngai ktowng nie CMNie LA jdnYER..HUuuu....!tHIrd,aq BGDOh ngan CLh coWANG eX aq...diE wat AQ benGANG cngt2 NGAN  pangai IYER yang PNAS barAN uH..YaNg pLING x BLEH blaH UH dIE amek ENCet AQ n tHEN DIe pJAk2 nCET aq KT ats TAR lak  UH...Klo ATas KtiL X per la LG..AQ Leh eccePT,Nie ATs TAr MAu x NGADANg aq NIE!!!!!!!!n tHEN iYER p AMEK  nceT AQ  NIE..AQ awu lPS daPT ncet  AQ nie..troK AQ gdo ngAN DIE..cmPAI BNGkk2  n merah2 TGan aq DKRJEkN NYER..CkiT UH!!!AQ araP UNTuk harI ECOwk oR harI2 yanG AKn  dTng,naSIb aq X kn jd  cmnie LG n aq HARAP AKn mnJDI hari YANG AMat indH TOK aq.....
nIE SAjer coRETAN daRI  SAye ITER nanIE..SEkian ~nGEe~

haIZZZ....nGAH Pnat2 pON CMpAt kTEOWng poSING...HEhehe